Konditionsidrott

Mountainbike

En hel del i Sverige har provat på någon typ av cykling. Här har vi en ganska utbredd kultur av att lära sig att cykla och det är ett effektivt sätt att ta sig fram såväl i staden som på landet. Trots detta är det inte riktigt lika många som har upptäckt cyklingen som träningsform. Att cykla är oerhört bra träning och bidrar till att göra oss starkare och ge oss bättre kondition. En av de absolut roligaste formerna av cykling är mountainbike och i den här artikeln kommer vi att dyka lite djupare in i denna värld.

Varför mountainbike?

Det finns många olika anledningar till att prova på mountainbike. För det första är det oerhört roligt och att cykla genom skogen på små stigar eller grusvägar gör att man både kommer nära naturen och får uppleva all den fart som cyklingen har att erbjuda. Har man därför någon typ av äventyrligt sinne bör man prova på denna sport. En annan anledning är som sagt att det är oerhört bra träning och bidrar till att både stärka ens balans och kondition och gör att man blir starkare. Mountainbike gör helt enkelt att man utvecklar de förmågor och styrkor som man behöver i sitt vardagsliv.

Att köpa cykel

För de flesta som hör om denna sport kanske den inte låter som ett alternativ eftersom en bra cykel är väldigt dyr. Att prova på behöver dock inte vara speciellt dyrt eftersom det finns gott om möjligheter att hyra mountainbike på i princip alla platser i Sverige. När man sedan bestämt sig för att man vill investera i en egen cykel finns det en stor andrahandsmarknad att kolla på och man ska ha med sig att man inte behöver ha det absolut bästa för att kunna ta sig fram genom skog och mark Och det finns modeller för alla prisklasser.