Racketsporter

Padel

Få sporter har så snabbt fått ett så stort genomslag i Sverige som padel. Den generella känslan är att alla spelar padel och att genomsnittssvensken lägger ut enorma summor på att boka banor varje månad. Detta har såklart sina förklaringar och i den här artikeln kommer vi att titta lite närmare på vad som har gjort just padel så enormt populärt.

Tillgänglighet

En av de stora anledningarna till att så många tycker att padel är roligt är helt enkelt att det är en sport som är tillgänglig för alla. Man spelar oftast två och två, vilket gör att man kan utnyttja varandras styrkor och täcka upp för varandras svagheter. Är man till exempel en person som är dålig på att springa eller har dålig kondition behöver inte detta innebära att man blir dålig på sporten eftersom någon annan i laget kan täcka upp för den, samtidigt som man själv kan komma med andra styrkor som till exempel väldigt precisa skott. Padel spelas också på en mindre plan än till exempel tennis och detta gör att det blir enklare för alla att hänga med.

Smittsäkerhet

En stor anledning till att paddel blev så populärt är att det är en sport som går att utföra relativt säkert när det kommer till att undvika smitta. Sporten exploderade under coronapandemin, mycket på grund av att man håller ganska stort avstånd till varandra och att det är glasväggar mellan de olika planerna i hallarna. Detta gör att den har tagit plats från andra sporter som inte är lika säkra, som till exempel fotboll eller innebandy.