Racketsporter

Badminton

En sport som inte jättemånga människor i Sverige har upptäckt än så länge är badminton. Om man jämför med till exempel padeln så har inte denna sport fått alls lika stor spridning. Många har alltså kvar att upptäcka allt det fantastiska som badminton kan innebära och vilken extremt rolig och utvecklande sport det är. Här kommer några av fördelarna med badminton.

Spela hemma

Detta är en sport som man enkelt kan utöva på hemmaplan. Man behöver alltså inte betala för att hyra en hall eller en plan utan kan enkelt sätta upp ett nät hemma i trädgården och mäta upp linjer och gränser. Det kan dock vara svårt om det blåser alltför mycket, men även här finns det lösningar med till exempel extra vindtåliga bollar.

Fysiskt förlåtande

Badminton är en sport som innebär relativt låg belastning på kroppen. Antalet onaturliga rörelser är ganska få och eftersom bollen är lätt blir inte belastningen på axlar och armbågar alls lika stor som i till exempel tennis. Badminton spelas också på en relativt liten plan, vilket gör att man kan klara sig ganska bra även om man har lite svårt att springa snabbt och göra kvicka vändningar.